Rituelen die betekenis geven

aan levensbepalende momenten

Smaragd 21, 1625 RE  Hoorn

06 - 134 80 415

karinvantklooster@gmail.com

Veelgestelde vragen

 

Wat doet een ritueelbegeleider?

 

Een ritueel begeleider helpt je om vorm en inhoud te geven aan een levensbepalend moment. Met passende rituelen en een persoonlijk symbool laten we los wat losgelaten moet worden. We vinden hoop en inspiratie voor de toekomst. Religie kan een rol spelen, maar dat hoeft niet.

 

Wat is een persoonlijk symbool?

 

Een persoonlijk symbool kenmerkt de persoon om wie het gaat en visualiseert alles wat die persoon voor anderen betekent. Zo biedt een symbool troost door het vasthouden van de herinnering aan een dierbare en kracht bij het omzetten van verdriet naar aanvaarding en nieuw geluk.

Maar het houdt ook herinnering vast aan momenten van groot geluk, bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind.  Een persoonlijk symbool bewaart altijd het goede: de liefdevolle herinnering of het vreugdevolle moment.

 

Het persoonlijk symbool is een belangrijk instrument dat een ritueelbegeleider gebruikt bij ceremonies.

 

Wat betekent mijn logo?

 

Mijn logo bestaat uit mijn persoonlijk symbool: de korenaar. Van oudsher wordt de korenaar gezien als symbool voor groei. Het is daarnaast een teken van hoop op leven na de dood. De verstrengeling van de aren geeft de verbinding weer tussen mij en mijn medemens. Verder vind je mijn naam in blauwe letters. De kleur blauw staat voor trouw.  Het ontastbare tastbaar, de tekst bij mijn logo, staat in rode letters: rood is de kleur van het leven en de liefde. Soms zijn dingen niet in woorden te vatten. Door het inzetten van een ritueel lukt dat wel en maak ik het ontastbare tastbaar. Alles tezamen verbeeldt mijn logo wat ik wil zijn: trouw, oprecht, liefdevol en aandachtig aanwezig.

 

Wat kost een ritueelbegeleider?

 

Dat hangt van je wensen af. Ik maak ceremonies op maat, variërend van een complete afscheidsdienst of een huwelijksvoltrekking, tot een welkomstritueel of het lezen van een in memoriam. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we samen onderzoeken wat jou het beste past. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte op maat, duidelijk en transparant. Na ondertekening hiervan ga ik aan het werk.

 

Wat is mijn werkgebied?

 

Noord-Holland. Buiten deze provincie in overleg en afhankelijk van de wensen.